KLASSE AM 146 (MOPED)

KLASSE AM 146 (MOPED)

Mopedopplæring

Opplæringen på moped ble fra 1. januar i 2018, endret slik at hver enkelt elev i større grad skal vurderes individuelt. Dette betyr at det blir noe mer utfordrende å kunne tilby en pakkepris på opplæringen. Vi har gode erfaringer med den modellen vi har benyttet tidligere og vil derfor beholde det som er bra og justere dette i forhold til dagens regler.

Hva betyr dette for deg som elev?

​For det første bør du studere og jobbe med teoristoffet før du kommer på kurs hos oss. Dersom du ikke studerer dette på forhånd vil du måtte ta ekstra kjøretimer og/eller ta pause fra opplæringen før du kan fortsette. Om du må ha ekstra undervisning, blir prisen dyrere fordi du da ikke kjører sammen med andre elever.

Vi anbefaler www.teoritentamen.no Det kan også være lurt å diskuterer trafikk, lyskryss, rundkjøringer osv hjemme med foreldre eller andre.

 

I gjennom opplæringsforløpet skal du da som minimum ha fått med 13 stk obligatorisk undervisningstimer som består av:

- 3 undervisningstimer med Grunnkurs moped i klasserom

- 3 obligatoriske kjøretimer i kjøregård

​- 1 time trinnvurdering trinn 2 - Individuell vurdering av teknisk kjøreferdighet

​- 4 undervisningstimer i tema - Sikkerhetskurs i trafikk

​- 1 time trinnvurdering trinn 3 - Individuell vurdering av trafikal kunnskaps- og ferdighetsnivå

​- 4 undervisningstimer i tema - Sikkerhetskurs på vei trinn 4

 

Vi på Kjøreskolesenteret tilbyr nå en pakkepris for all obligatoriske kjøring, i tillegg til 2 doble timer, rettet opp mot Trinn 2 og Trinn 3.

Hvis innbetaling i sin helhet er gjort før Grunnkurs moped. Vil kurset - Grunnkurs Moped, inkluderes som en del av pakkeprisen. 

 

Pakkepris: 12 000,-

 

All undervisning vil i all hovedsak foregå på ettermiddag/kveld og helg.

 

Praktisk informasjon

  • Du trenger varme og vindtette/regntette klær. Det er kaldt mange dager og flere timer med kjøring vil være krevende.
  • Hals eller skjerf kan være lurt for å beskytte hals mot trekk.
  • Skoene børe være av "vinter-sko-typen". Skotøy bør rekke opp på leggen og gjerne være litt stive og solide. Dette gir bedre beskyttelse mot skader. Du får IKKE kjøre med JOGGESKO, SKO MED HØYE HÆLER OSV. 
  • Du kan låne hansker og hjelm hos oss, men ta helst med eget utstyr dersom du har det. Gode og solide alpint hansker fungerer det også.
  • ​Ta med egne øreplugger med "jack"-ledning om du har.
  • Solbriller kan være praktisk.
  • Les TEORI før du starter kjøringen! 

 

Dersom kjørelærer mener at elevens nivå ikke er tilfredstillende, og man ønsker å holde kostnadene nede, kan man øve privat. Men da må man være kjent med reglene for øvelseskjøring med moped.

Se mer om det i denne linken: https://www.vegvesen.no/forerkort/ta-forerkort/veien-til-f%C3%B8rerkortet/tohjulsmoped-am146/trafikalt-grunnkurs

Før du øvelseskjører med moped les dette: https://www.vegvesen.no/forerkort/ta-forerkort/Ovelseskjoring/Moped

 Husk! Du må ha gjennomført Trinn 1 - Trafikalt grunnkurs og førstehjelp, og helst mørkedemo, for å ha lov å starte på mopedundervisningen.

Flere nyheter

VELKOMMEN SOM ELEV HOS OSS

Les mer

ELEVPORTAL TABSelev.no

Les mer

NYTTIG INFO

Les mer

TRAFIKALT GRUNNKURS

Les mer

KLASSE B96 – BIL MED HENGER

Les mer

KLASSE BE - BIL MED HENGER

Les mer

GEBYRER STATENS VEGVESEN

Les mer

Vis alle
Messenger

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler her.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker Kjøreskolesenteret . Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Kjøreskolesenteret kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn